0

Kunst Galerie

Carola van Benthum heeft op zondag 10 juli haar kunstgalerie in Boxmeer geopend. Op de eerste verdieping van haar pand op Steenstraat 62 heeft ze een galerie gerealiseerd, waarbij alle kunstwerken van de modeontwerpster een prominente plek hebben gekregen.

Zie haar werk op de website met haar kunst: www.carolavanbenthum.com

Kunst & mode

Carola van Benthum is van jongs af aan ontzettend creatief. “Als kind was ik dol op tekenen, schilderen en ontwierp ik mijn eigen kleding. Na de middelbare school koos ik voor de modeopleiding en ben ik in 2000 mijn eigen merk en winkel gestart. Maar die liefde voor tekenen en schilderen heb ik nooit losgelaten. Sinds 2009 schilder ik niet alleen ter ontspanning, maar is het ook een onderdeel van mijn werk. Zo heb ik mijn werk al diverse keren omgezet tot unieke dessins met bijzondere kleurencombinaties. Ook schilder ik in opdracht. Nu is het tijd voor de volgende stap: een eigen galerie.”

Olieverf

De Boxmeerse kunstenares maakt voor haar schilderijen gebruik van olieverf. “Ik heb de oude olieverftechniek geleerd en ben daarbij ook gaan experimenteren met de mogelijkheden. Zo combineer ik dit bijvoorbeeld met acrylverf in de achtergrond. Ik maak graag grote portretten, waarbij de pure uitstraling en de persoonlijkheid van het model echt van het doek afspringen. Door het portret niet perfect uit te werken, maar te kiezen voor grove toetsen leg ik in mijn werk ook de nadruk op de karakteristieke uitstraling van een model. De kunst van het weglaten, geeft mijn werk wat eigenzinnigs”

African Beauty

De eyecatcher van dit moment in de kunstgalerie van Carola van Benthum is de African Beauty-serie. “In deze reeks van schilderijen speelt model Annabel de hoofdrol. Zij is enkele keren model geweest voor de presentatie van mijn nieuwe modecollecties. Ze heeft een prachtige pure, serene, maar ook heel sterke uitstraling. Daarnaast straalt ze ook energie én rust uit. African Beauty is een unieke serie van schilderijen waar je oog steeds weer naar toe wordt getrokken.

De galerie Boven de winkel Carola&Co op steenstraat 62, Boxmeer is alle dagen tijdens winkelopeningstijden geopend of op afspraak.
Kom gerust eens een kijkje nemen!