0

Nieuws

08 juni 2018

Verbouwings opruiming

Na ongeveer 18 jaar gaan we de winkel een metamorfose geven. Begin augustus gaan we verbouwen voor ons nieuwe concept Carola & Co. Daarom gaan we ons magazijn grondig opruimen!

Team Carola & Co
We hebben voor Carola & Co inmiddels een team van super leuke deelnemers bij elkaar. Er wordt al flink gebrainstormd over alle leuke ideeën die we samen krijgen, het wordt echt een hele bijzondere samenwerking! We gaan u verassen met eigentijdse en originele producten als aanvulling op de collectie van Carola van Benthum.

Super sale
Van dinsdag 12 juni t/m zaterdag 23 juni geven we super kortingen op prachtige items van vorige seizoenen. De prijzen variëren van €10, tot €25,- dus ben er snel bij om te profiteren van deze geweldige aanbiedingen.

Locatie: Steenstraat 57, Boxmeer. Voormalig pand Phonehouse, naast Twinkeling. Contant betalen of pinnen in onze winkel Carola van Benthum (Steenstraat 62).

Openingstijden: 10.00-17.00 uur, vrijdagavond tot 20.00uur

30% Zomersale 2018
Vanaf zondag 10 juni zijn we open van 12.00u-17.00uur en gaan we starten met de Zomersale 2018. 30% Korting op alle voorjaars en zomeritems 2018 (met uitzondering van de basiscollectie). Deze sale vindt plaats op onze eigen locatie aan de Steenstraat 62.

Graag tot ziens!
Carola, Marion en Emmy

11 mei 2018

Terugblik op de modeshow van Food & Fashion 5 mei 2018

Daar zijn ze dan, de foto's van de modeshow! Op zaterdag 5 mei werd er tijdens het Food en Fashion Evenement een modeshow gehouden. In deze modeshow heeft Carola van Benthum haar nieuwe veelzijdige ontwerpen laten zien in mooie combinaties.

De modeshow vond plaats op het wilhelminaplein vlak voor onze winkel! Naast de Rode loper, op het terras van riche konden de gasten onder het genot van een hapje en een drankje waaronder barbeque genieten van een gezellige avond met veel inspirerende looks voor in de zomer.

in de modeshow waren buiten haar nieuwste ontwerpen ook de dessins van haar inkttekeningen, schilderij jurkjes en onze basiscollectie te zien.

Na de show konden de gasten uitgebreid informatie vragen, passen en shoppen. Kortom het was een geslaagde avond vol met unieke designs.

Heeft u deze modeshow gemist of wil u nog even nagenieten klik dan op de foto's hiernaast. Voor meer modeshows houd dan onze website en facebookpagina in de gaten voor de volgende data.

05 mei 2018

Carola van Benthum lanceert nieuw concept

BOXMEER – Ontwerpster Carola van Benthum lanceert een nieuw concept: Carola & Co. Naast de kledingcollecties komt er meer aandacht voor de schilderijen van de Boxmeerse. “Daarnaast creëren we ruimte voor designers van ambachtelijke producten, zodat ons aanbod nog breder wordt. Hiervoor gaan we de winkel compleet restylen”, vertelt ze enthousiast.

Volgens Van Benthum is dit ‘absoluut goed nieuws’ voor de liefhebbers van haar eigenzinnige merk. “Over de kledingcollecties hoeven de dames zich geen zorgen te maken. Sterker nog: mijn creativiteit kan ik hier nu nog meer in kwijt. Zo zullen we naast de basiscollectie meer exclusievere items gaan verkopen. In de winkels in Venray en Veenendaal zijn voortaan meer andere merken verkrijgbaar. Venray heeft daarom recent ook voor een nieuwe naam gekozen”, aldus Van Benthum.


Fashion & Art
“Carola & Co draait allemaal om fashion en art; iets dat je nu al in mijn collectie ziet. Kijk bijvoorbeeld naar de sjaals met kraanvogels, die nu in de winkel hangen. De inkttekening waarmee ik voor dit dessin aan de slag ben gegaan, heb ik zelf gemaakt. En dan hebben we natuurlijk ook nog mijn schilderijen, die ik al langer verwerk in mijn Art Collection. Deze modellen worden geproduceerd in een gelimiteerde oplage; iets dat we veel meer gaan doen bij Carola & Co.”

Naast haar kleding kunnen we ook de schilderijen van Carola van Benthum in haar zaak bewonderen. “De modebranche is hectisch; in de kunst heb ik mijn rustpunt gevonden. Heel mooi hoe die twee nu samen komen in Carola & Co. Wat ik zelf maak? Ik schilder portretten, zowel abstract en figuratief. Daarnaast maak ik inkt- en pentekeningen. Dit doe ik steeds vaker ook in opdracht.”


Andere designers
“Ik spot daarnaast steeds meer designers, die net als ik ambachtelijke producten maken. Producten op het gebied van wonen en lifestyle, die echt bij Carola van Benthum passen. In de nieuwe winkel krijgen zij allemaal hun eigen plekje. Alles wordt op verrassende wijze gepresenteerd, zodat een bezoek aan Carola & Co écht een beleving is. Ontwerpers die nu denken ‘daar hoort mijn product ook thuis’ mogen mij altijd een berichtje sturen via info@carolavanbenthum.nl”, besluit de Boxmeerse, die uitkijkt naar dit nieuwe avontuur.

08 november 2017

Een inspirerende dag in Den Haag

Dinsdag 7 november is het team van Carola van Benthum op stap geweest!

Onze reis ging naar Den Haag, daar hebben we ons laten inspireren door de presentatie van, trendanalist damesmode Christine Boland over haar visie op de vrouwenmodetrends voor de winter 2018-2019.

Zij vertelde ons in haar presentatie genaamd ''Common ground'' dat we in deze tijden van verdeeldheid, ongelijkheid, onrust en protest bakens nodig hebben. Iets om ons op te richten, om vooruit te komen, gefocust te blijven en hoop uit te putten. “Er is helaas heel veel slecht nieuws in de wereld, maar het goede nieuws is dat er in mode en design heel veel gebeurt.'' ''Het design voor dit seizoen reflecteert precies wat we nodig hebben.'' Dit leverde een mooie serie topics op, waarin alle zintuigen worden aangesproken, waarin ratio en emotie in evenwicht zijn en waarin ogenschijnlijk bekende kleuren in een radicaal nieuwe context voor spannende vernieuwing zorgen. De hoofd thema's waren diversity, neo she, brilliant nature, decode en magic reality. Ze nam alle recente gebeurtenissen in de wereld op in haar presentatie en vertaalde deze tot mode. Het was een inspirerende presentatie vol met afbeeldingen, kleuren, video's en muziek.

Benieuwd wat ons geïnspireerd heeft? Of heb je zelf ideeën over het modebeeld? Kom dan 24 november naar de brainstormsessie met Carola van Benthum.

Je kunt je opgeven via: info@carolavanbenthum.nl.

07 november 2017

Tentoonstelling gemeentemuseum Den Haag

Mode, toegepaste kunst, schilderkunst, beeldhouwwerken, juwelen, prenten, fotografie en film. Zo zag onze namiddag eruit op dinsdag 7 november.

Na de presentatie van Chritstine Boland hebben wij het gemeente museum in Den Haag bezocht. Hier was een speciale tentoonstelling van de designer Paul Poiret. De Parijse couturier Paul Poiret was niet alleen een trendsetter in de mode, hij was ook een sleutelfiguur binnen de art deco. Er zijn fraaie jurken uit het begin van de vorige eeuw te bezichtigen,met op de achtergrond uitvergrote foto’s van interieurs en straatbeelden uit dezelfde tijd en opstellingen met navolgers van deze trendsetter.

Over Paul Poiret...

Paul Poiret was een van de grote vernieuwers van de mode aan het begin van de 20ste eeuw. Hij bevrijdde dames van het korset, ontwierp opvallende kimono-vormige mantels en hij was een meester in het draperen. Zijn invloed reikte veel verder dan de modewereld alleen. Hij was een van de eerste moderne couturiers die streefde naar een ‘totaalkunstwerk’. Poiret omringde zich met kunstenaars, vormgevers en architecten die hij allen inzette bij de ontwikkeling en promotie van zijn eigen creaties. Hij werkte onder anderen met Raoul Dufy, Erté, George Lepape, Paul Iribe, Mallet-Stevens en Man Ray en hield van het moderne werk van Brancusi, Robert Delaunay en Kees van Dongen.

Nieuwsgierig geworden bezoek dan de tentoonstelling in het Gemeente museum in Den Haag. Voor meer informatie kijk dan op:https://www.gemeentemuseum.nl/nl