0

Nieuws

08 november 2017

Een inspirerende dag in Den Haag

Dinsdag 7 november is het team van Carola van Benthum op stap geweest!

Onze reis ging naar Den Haag, daar hebben we ons laten inspireren door de presentatie van, trendanalist damesmode Christine Boland over haar visie op de vrouwenmodetrends voor de winter 2018-2019.

Zij vertelde ons in haar presentatie genaamd ''Common ground'' dat we in deze tijden van verdeeldheid, ongelijkheid, onrust en protest bakens nodig hebben. Iets om ons op te richten, om vooruit te komen, gefocust te blijven en hoop uit te putten. “Er is helaas heel veel slecht nieuws in de wereld, maar het goede nieuws is dat er in mode en design heel veel gebeurt.'' ''Het design voor dit seizoen reflecteert precies wat we nodig hebben.'' Dit leverde een mooie serie topics op, waarin alle zintuigen worden aangesproken, waarin ratio en emotie in evenwicht zijn en waarin ogenschijnlijk bekende kleuren in een radicaal nieuwe context voor spannende vernieuwing zorgen. De hoofd thema's waren diversity, neo she, brilliant nature, decode en magic reality. Ze nam alle recente gebeurtenissen in de wereld op in haar presentatie en vertaalde deze tot mode. Het was een inspirerende presentatie vol met afbeeldingen, kleuren, video's en muziek.

Benieuwd wat ons geïnspireerd heeft? Of heb je zelf ideeën over het modebeeld? Kom dan 24 november naar de brainstormsessie met Carola van Benthum.

Je kunt je opgeven via: info@carolavanbenthum.nl.

07 november 2017

Tentoonstelling gemeentemuseum Den Haag

Mode, toegepaste kunst, schilderkunst, beeldhouwwerken, juwelen, prenten, fotografie en film. Zo zag onze namiddag eruit op dinsdag 7 november.

Na de presentatie van Chritstine Boland hebben wij het gemeente museum in Den Haag bezocht. Hier was een speciale tentoonstelling van de designer Paul Poiret. De Parijse couturier Paul Poiret was niet alleen een trendsetter in de mode, hij was ook een sleutelfiguur binnen de art deco. Er zijn fraaie jurken uit het begin van de vorige eeuw te bezichtigen,met op de achtergrond uitvergrote foto’s van interieurs en straatbeelden uit dezelfde tijd en opstellingen met navolgers van deze trendsetter.

Over Paul Poiret...

Paul Poiret was een van de grote vernieuwers van de mode aan het begin van de 20ste eeuw. Hij bevrijdde dames van het korset, ontwierp opvallende kimono-vormige mantels en hij was een meester in het draperen. Zijn invloed reikte veel verder dan de modewereld alleen. Hij was een van de eerste moderne couturiers die streefde naar een ‘totaalkunstwerk’. Poiret omringde zich met kunstenaars, vormgevers en architecten die hij allen inzette bij de ontwikkeling en promotie van zijn eigen creaties. Hij werkte onder anderen met Raoul Dufy, Erté, George Lepape, Paul Iribe, Mallet-Stevens en Man Ray en hield van het moderne werk van Brancusi, Robert Delaunay en Kees van Dongen.

Nieuwsgierig geworden bezoek dan de tentoonstelling in het Gemeente museum in Den Haag. Voor meer informatie kijk dan op:https://www.gemeentemuseum.nl/nl

04 november 2017

Tassen workshop

Vrijdag 1 december | 18.00u | Carola van Benthum
Steenstraat 62 | Boxmeer

Ben jij naar een nieuwe tas op zoek of naar een leuk persoonlijk cadeau voor sinterkerst? En kun je niets vinden naar jou smaak of wens? Kom dan Vrijdag 1 december naar de tassen workshop bij Carola van Benthum! De workshop vind plaats boven de winkel Carola van Benthum te Boxmeer en start om 18.00u.

Deze workshop word verzorgt door Raph'z art. Haar creativiteit is in het beginsel tot uiting gekomen in de tak van het
kappersvak. Waarmee ze nu in combinatie met haar tassen actief bezig is onder de naam
Raph'z art. Nieuwsgierig geworden? Neem dan alvast een kijkje op: http://raphzart.nl/.

De kosten voor deze workshop bedragen €75,00 per persoon inclusief materialen en een hapje en een drankje.

Vragen of reserveren? Dan kunt u contact opnemen via:info@carolavanbenthum.nl | 0485-57 64 94

03 november 2017

Private shopavonden

Ook een dagje shoppen met vriendinnen is altijd een uitdaging om dat te organiseren.
Daarom bieden we voor jullie een Private shopavond aan.

Samen met vriendinnen, zussen, moeders of collega`s kun je dan een avond
plannen om door Carola kleding en styladvies te krijgen. Er is dan alle tijd en ruimte om uitgebreid verschillende combinaties te proberen.
Dit natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. Aan het einde van de avond is er
voor iedereen een leuke attentie.
de hele maand november en december bieden we u de gelegenheid aan om een avond te reserveren.
Je kunt zelf aangeven welke datum jullie zouden willen komen, wij kijken dan of deze datum nog beschikbaar is.
reserveren: info@carolavanbenthum.nl
Kosten: Gratis

03 november 2017

Brainstormsessie en moodboard maken met Carola

Brainstomsessie en moodboard maken met Carola van Benthum,
Vrijdag avond 24 november | 19.00u-21.30u

Hoe leuk is het om eens een kijkje in de keuken te krijgen bij Carola.
Ze verteld dan over de nieuwe ontwikkelingen en trends voor volgend jaar winter.
En daarbij wat ze er zelf uitpikt en hoe ze dan werkt naar een nieuwe collectie en wat haar plannen
hiermee zijn.

Daarbij is het erg leuk om samen te brainstormen over deze nieuwe ideeen. Wat zou jij graag nog willen zien in het modebeeld en de nieuwe collecties. Hiervan gaat dan ieder voor zich een moodboard maken. Dit onder het genot van een hapje en een drankje.
reserveren: info@carolavanbenthum.nl
Kosten: Gratis